ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Посрещат с приказки в първа група в детска градина „Бреза“ в Пловдив

Четат ги родители, за да направят прехода към забавачката по-лек

Родители четат приказки в детската градина район „Северен“ за „Добро утро“. Всяка сутрин майка, баща, баба, дядо, кака или батко на дете от първа група в ДГ „Бреза“ посещава малчуганите и им чете приказки в рамките на 10-12 минути.

Денят им започва с приказна история по проект „Утринна приказка“ на МОН, като е изработен адапционен модел за съвместна работа на учители и родители в периода на постъпване на 3-годишните в първа група. Детското заведение е единственото от 180 в областта, избрано да работи по този модел.

„Когато децата растат във вълшебния свят на приказките, те са по-щастливи и по-спокойни“, сподели директорът на ДГ „Бреза“ Нели Димитрова по време на презентацията на проекта днес.

На представянето присъстваха кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, заедно със заместничката си Лариса Кътова и главния експерт „Образование и култура“ в района Нели Нончева, старши експерт ПУО към РУО- Пловдив Добринка Минева, както и директори на други детски градини в района.

Четенето става в специален приказен кът, където децата сядат на възглавнички, разпръснати по килима, а гостът-четец заема своето място на диванчето. В края на приказката малките трябва кажат каква е поуката от всяка приказка и да я прилагат в ежедневието.

Днес приказката за Косе Босе чете Тодорова-майка на едно от децата от първа група с възпитатели Гергана Димитрова и Радка Гинева. Малчуганите слушаха със затаен дъх произведението на Ран Босилек, а след това казаха на кой герой искат да приличат.

Ежедневното четене на приказки обогатява речника на децата, развива въображението и мисленето, както и допринася за емоционалното им развитие.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина